A big suprise for me

Assalamualaikum and salam sejahtera semua . Apa khabar? Lama solehah tak update kan? I m so sorry , biasalah buzy sikit sebab nak PMR . So, ini entry pertama bulan Jun . And I m so excited nak share satu suprise yang solehah dapat tentang my lovely penguin blog . Wing-wing excited gila ni . 

Well,apa ada dalam Yezz! bulan ni lah agaknya kan ?


Got my blog lah in Yezz!

Alhamdulillah , thanks Yezz! Sebab solehah submit je entry , then tengok bulan ni, solehah terpilih . Terkejut solehah bila tahu blog solehah masuk majalah Yezz! dan direview . Tajuk "Khairun Solehah, Si Penguin Yang Cool" . Siap ada nama full solehah dan my tagline blog "Hidup Mesti Cool" . Excited gak lah nak tengok komen Yezz! tentang blog solehah ni . 

By de way, I wanna say thanks to my friend yang inform dekat shoutbox (nurul) . Tak boleh tido malam masa tahu tu tau . Dan kebetulan esoknya kitaorang ada seminar kat sekolah . Pergi je sekolah terus pinjam majalah ni dari Kina . And semua kawan solehah dalam tu macam "Untunglahh" . Sampai segan diri . Ada yang gurau mintak tanda tangan lagi . Ceh , korang lagi famous , bukan ceq tak tahu . 



#My first reactions 

Sebenarnya baru nak buat suprise bagitahu kat ibu tapi my younger brother dah bagitau dulu. Ceh,kepoh betul . Pastu balik kampung  , ibu bagitahu diorang then semua dah berebut nak tengok majalah ni . Tapi masa diorang baca tu solehah tak da sama . Kang ada je kata " Untunglah " "Pergh" 

And solehah nak ucapkan terima kasih yang tak terhingga kat Kak aida sebab tolong solehah make up blog ni. . Akak,terima kasih tau,maaf lah lambat buat entry . Dia telah edit hampir 55 % and me 45 % je . Free lagi tau, sykran akak . May Allah bless you  >terjah blog akak comey<

Solehah terima banyak soalan dari diorang tanya itu dan ini. Antara soalan yang ditanya ialah kenapa penguin? Nak tahu jugak ? InshaaAllah,  tunggu lah entry selanjutnya :)

And of course solehah just nak ucapkan TQVM  kepada follower dan reader sebab sudi sokong and lawat blog ni. Hargai sesangat . May Allah bless all of you . Terutamanya geng GSF dan mama arina yang merangkap tulang belakang di sebalik group ni. Dia ni peramah dan baik orangnya.. Solehah sengih sorang-sorang tau masa mama puji solehah dalam entry lepas *blushing* . Cause geng GSF lah kebanyakkanya yang setia jadi pengomen tegar .

Last but not least, thanks again dekat team Yezz! Ehem,ehem,dah tahu ni tak tahu nak beli majalah ni ke? Hehe,murah je . Baru Rm 4.90 kalau tak silap . Beli cepat tau sebelum 18 jun 2012 .

Nak tau entry mana yang dia review? Klik link ni kalau nak baca.. >RM 50 je< dan >Demimu Lumix<

Last sekali,terima kasih semua . Yang sudi komen entry ni pun, syukran . Keep in touch okay ? InshaaAllah, Fi Hifzillah :)


50 2697 budak baik:

dyabunga said...

tahniah ye solehah..makin femes lah lepas..:D

are_lin@yu said...

wah tahniah dear ;-)..buka senang nk masuk ni..hehe

Cik Nur said...

wahhh..seronoknya solehah..! blog dah masuk majalah...terasa di hargaikan.. :)

apa2pun tahniahh..!

Yumida said...

wah...congrats..mmg kezutan kann...

cendol said...

wahhh tahniah tahniah ye kawan :)
haha x boleh tido pulak tu haha

~Sweet Honesty~ said...

wahhh..tahniah la yea.. nk carik la majalah ne nnti...

Wanieys said...

hihihi..tahniah masuk magazine tu

lelamaisara said...

wow...besnye dik....blog masuk majalah tu...

best2...

Deqla manjew said...

amboiii bestnye masok majalah..tp majalah tu x sesuai la utk bacaan sis deqla..sbb tu kan majalah utk yg di bawah 18 kan? hahaha...tahniah...eh camne boleh masok tu??

Masz Sidek said...

Tahniah... :)

shar90 said...

waaah... sbb ttu sruh sye beli, dia de dlm majalah... hehehee
saye nak autograph gak... xsangke femes solehah nie... ehhee :P
**rse nk beli plak... heehee
btw,, sape kt shoutbox? sbb awk pon ade sruh sye beli yezz nih.. hee xD

amirahyusoff said...

wah congratz ya solehah ! ;D
Dapat masuk majalah yezz~

Chic Na said...

waa budak femes lah. hehe.. tahniah. bagusla tu solehah. teruskan blogging ya. :)

Ayuni said...

Sis, congratulations!

9n0L4 said...

amboihhhh. masuk majalah gituuu. ape tips ni. huhu. ;)

Aine Ainun said...

Tahniah la Cik solehah...=))))

Cinta Misteri said...

Wahhhhh...glamour5x. Alah, CiM dh veteren lah, tk bc magazine camni. Nnti CiM tanya ank bujang CiM dia minat tk magazine tu

Yana Libra said...

wah...seronoknya dia dapat masuk majalah..hehe~ :)

congrates!

keep up the good work ~~

tp study pun jgn diabaikan okay~~ :D

Si Matatajam said...

Wah best tu dapat masuk majalah... Makin femes la ko dik...

NUR SABRINA FIRZANAH said...

waa , mesti teruja bila kita tau blog kita masuk majalah . best best :)

Busyra Bt Takiyudin said...

wah! tahniah2..

Mr. Jagung said...

wahhh...tahniah...da msok mag dah awak..gud3..=)

N.Aima K said...

TAHNIAH sayang ;)

Dieyna said...

tahniah lalink...

Dieyna said...

wah.. tahniah.. autograph please hehe

etuza said...

wow! tahniah ya ..bagaimana boleh masuk yezz tu arh!. macam seronok ja..blog dipromot kan

MamaEma said...

Tahniah Solehah

Nelly The Strange said...

nelly tak pernah beli majalah . haha

so , kalau masuk pun , nelly lah manusia paling tak tau ! ahhaha

Mish Apple said...

amboi, untung laa.

Masha Meisters said...

tahniah dear...semoga terus success

Misya Mialen said...

tahniah utk kamu dik;)

anamizu kaito said...

wahhhh ! kuar dlm magazine la blog CP!! tahniah3!! hehe


cantik blog CP ni sbb tu kuar..hehe





luv,
cik ana

Karukord Jagau's said...

Peerrrggghhh glemeer tuu ........

Aida Omar said...

eh2.. blog solehah la.. wah!! bestnye.. akak punya blog tak leyh masuk gak ke? haha.. akak kecik lagi eh tak layak nak masuk dah majalah tu.. haha. tahniah dik.

Azhafizah[フィザ] said...

wah..tahniah dapat masuk majalah..glamourllah solehah lepas ni

TehaaNFM said...

wah2 best2, 18 Jun my birthday :D

TehaaNFM said...

wah! best2 taniah,

ehem, ehem nak bagitahu ni, birthday tehaa 18/6 ni..hehe :)

Sayidah Nafisah Ruslan said...

wah dah masuk majalah :)

bakal femes juga ni.. hehe

Solehah Shamsuddin said...

wah bestnye dapat masuk majalah.tahniah ye

Miss BaNu said...

wow!!!blog masuk majalah terbaiklahhh,tahniah!!im happy for U..BESTNYER..

Nurul Syafiqah said...

Oh yeah ! Welcome solehah ! :D

Akmal Khalidah said...

Fushhhhooo bestnyaaa :)))

wan nurul hezrina said...

tahniah yea bukan senangkan nak kuar megazine..hikhik..gsf mmg syok n mama arina mmg baek hati

teha said...

wahh.. peymes laa budak comei nie lps nie.. hee.. belog akak xprnah pon masuk majalah.. hahahaha !

Misz Scha said...

Ehh awak , saya suka tengok blog awak . It's cool . And , kebetulan , birthday kita sama , then , tahun lahir punn sama . Saya happy :)

Misz Scha said...

Hee ~ Saya suka sangat tengok blog awak lepas tengok kat Yezz! It's cool . And kebetulan , birthday kita sama . Tahun pun sama . Saya happy sangat :)

Rohani Hashim said...

wow, cayalah kuor magazine gitu ha...cayalah solehah.

Arina Shamsul said...

alololo..kakak tumpang gembira dik..tahniah!..tahniah!!..

jadikan ini sebagai satu suntikan untuk teru berjaya ye dik :)

Nyue said...

Wah tahniah :)

Encik H said...

Wahhh..blog pernah masuk majalah..hebat2..

p/s: sila beri tunjuk ajar..:D

Animated Pink Pencil