Bajet Rm 50 je?


Bismillahiramanirahim dan Assalamualaikum semua.. Apa tiba-tiba Rm 50 ni? Asal tulis tajuk entry  macam tak cukup? Tau tak orang miskin nampak Rm 50 macam Rm 500?  Tak reti bersyukur betul budak ni.. Eh,eh,jangan cepat buat kesimpulan sayang ku.. Meh baca sampai habis dulu.. Sebelum tu apa kata kita layan video terbaru mat luthfi dulu (^_^)

because u are poya and BAJET and  blabla.. #tak boleh blah muka dia part ni

Ok,yang itu bajet lain..Solehah nak cerita ni bajet lain.. Ok,masa bulan 2, 2010 kalau tak silap,masa tu arwah ayah Solehah ada lagi and dia bawak kitaorang pergi bercuti..

Ke mana? Ke PERLIS( Indera Kayangan)!! Dah lama tak keluar Melaka masatu jadi memang excited gila.. Pergi sana sebab nak melawat ayah angkat arwah ayah*dia meninggal lepas 2 bulan ayah Solehah meninggal..  Makan and bercuti kat sana memang happening.. 



Tapi sebelum tu,Ayah Solehah ada kasik sorang Rm 50.. Dia kata nak beli apa beli lah tapi tak boleh mintak ayah dan ibu kene guna duit tu.. Dalam hati dah kata Alamak.. Sayang pulak nak pakai duit tu.. Hehe,biasalah budak-budak lagi time tu *tingkatan 1(2010)

Tapi last-last guna jugak beli keychain and segala bagai.. Takkan nak pulang tangan kosong je kot? Hehe.. Tapi Solehah still  Bajet-bajet lah kat sana,takut terlebih pulak.. Duit lebih tu bukan nak simpan tapi nak beli something di .........


Langkawi.. Yeah,tak tidur pun sana.. Pergi singgah kejap.. Alang-alang lalu and sebab  tak pernah pergi jadi singgahlah kejap... Duit yang Solehah bajet-bajet pakai kat sana semua habis dekat sini sebab borong coklat lah.. (-.-')


Banyak gila beli sampai terlebih.. Sebaik ada bawak duit lebih.. Sebenarnya masa kat perlis tu pun nak habis dah duit  tu.. Kuang-kuang.. Demi coklat apa pun sanggup ku lakukan *chewah


Korang pernah tak apa yang korang rancang atau bajet terlebih dari bajet korang? Cer citer sikit ye..

Psst:Em,last sekali,sorry lah sebab tak boleh nak tayang gambar masa kat langkawi kat pelis seba gambar tu dalam laptop.. Gambar semua diambil dari ihsan cik google.. Gambar last tu je dari Solehah..



10 2697 budak baik:

@ deqla manjew said...

deqla kerap sgt larik bajet..konon2 nk jimat, tp bila da rambang mata..kalo bole, ngan tuan2 kedai nk borong skali..ish2... terok betol kan? hahaha

Yana Libra said...

terlebih bajet tu biasa dah kot..huhu~~

kurang? cam tak pernah je :p

MamaEma said...

minggu depan akak nak pergi langkawi... entah cukup atau tak bajet yg ada skrg ni...dah ler seminggu gak ada sna

Cik Nur said...

zaman kerja ni lah lagi terover bajet tau..!

cik nur selalu sangat terover bajet. almaklumlah, cik nur ni jenis boros juga,.!

jadi tiap2 bulan, bila time gaji, selalu pasang azam, nak jimat2..xpayah beli benda yg tak perlu.

tapi xlama azam tu,tambah2 skarang cik nur ada hobi baru, nak tahu ape..?

shoping on9...hadoi..! lagi susah nak kawal..huhuhuhu

~Sweet Honesty~ said...

aduhh..tak boleh nk bajet kalo dh shopping...

Arina Shamsul said...

hihi..kalau akak benda tu dah jadi kebiasaan dah dik selalu sangat bajet melebihi yg di bajet.hihi,


al-fatihah untuk ayah solehah

dyabunga said...

kdg2 je terover bajet..hihih

zubect said...

of corz la prnh, nak2 lagi kalau kuar makan ngan kwn2

9n0L4 said...

bulan ni lari bajet sbb kene saman. huhu.

ciksukaberangan said...

huhu. dekat langkawi memang banyak coklat... suke2... huhu...terlebih bajet? pernah~ haha. da bende suke... (T^T)

Animated Pink Pencil