Damai yang hilang

Kebahagiaan bukan dicari, kerana bahagia tiada punya tempat atau alamat..
..tetapi ia perlu dirasai, dijiwai dan diamati perasaannya..Pejamkan mata, dan fikir yang kita sebenarnya sudah cukup bahagia hari ini kerana diberi satu lagi kesempatan bernyawa untuk hidup beribadah padaNYA.
Percayalah, akan ada sinar bahagia menyinari jika kita rasa hidup ini bukan hnya untuk kepuasan diri, tetapi untuk mendekatkan diri pada Illahi dan berbakti pada sesama insan di duniawi sementara ini.
Ujian bukan sebab untuk kita rasa kecewa dan bersedih sepanjang masa, kerana dengan masalah kita matang menyelesaikannya, dengan ujian kita tabah hadapinya. Hidup ini tak lama jangan bazirkan dengan air mata. 
Seminit kita bersedih kita dah bazirkan 60 saat untuk rasa bahagia! (^_^)




❝..JANGAN bermimpi mencipta KEBAHAGIAAN, jika TIDAK mampu memupuk SABAR melalui KEKECEWAAN..❞ …

❝..JANGAN terlalu mengharap akan KESEMPURNAAN, jika TIDAK mahu berusaha MEMPERBAIKI DIRI melalui KESALAHAN..❞ …

❝..JANGAN mendamba dan meminta BERLEBIH-LEBIHAN, jika TIDAK tahu untuk BERSYUKUR dan BERTERIMA KASIH di atas PEMBERIANNYA..❞




>credit<..Tepuk dada tanya iman ye awak..Sama-sama lah kita perbaiki diri ini sebagai hamba Allah.. Key lah, tata dulu ye and maaf lah sebab akan jarang update sedikit nanti ^_^..



14 2697 budak baik:

Chic Na said...

good sharing. ujian juga mendekatkan kita kpd Nya. :)

gdsbnga said...

❝..JANGAN mendamba dan meminta BERLEBIH-LEBIHAN, jika TIDAK tahu untuk BERSYUKUR dan BERTERIMA KASIH di atas PEMBERIANNYA..❞
suke yang niiii .
sometimes kite macam tuu .

Cik Nur said...

bila diujiNYA, tanda ALLAH sayangkan kita.. :)

psst..! dah pernah buat pop window untuk komen, tapi xleh nak reply msg org.. :)

Azhafizah[フィザ] said...

Jangan mudah mengalah..hadapi dugaan dengan sebaiknya.bahagia tu pasti ada,^_^

sHaR!Na eLyaNa said...

suka lagu damai yg hilang :)

Maya Lisa said...

Seminit kita bersedih kita dah bazirkan 60 saat untuk rasa bahagia! (^_^)


maya suka sangat ayat atas ni sayang ^^ entri ni sangat menyedarkann ^^

etuza said...

Asalam..
Mohn maaf ya..saya dari GFS jg baru sampai abar ke sini. Marilah bersabar kerana sabar itu cabang iman.
Semoga kita tergolong mendapat syufaat nabi.

Tihara said...

salam kenal, nice entry..suka dengan perkembangan blog2 sekarang dah ramai yang berusaha ke arah menebarkan keindahan Islam..Alhamdulillah :)

Aida Omar said...

Hidup dalam keserderhanaan paling bagus untuk kita :)

محمد شهريل القنيطري said...

wah..terasa diri ini dimotivasi..hehe thanks

nuyui a.k.a miss YUI said...

thnx share dear..

Lara E'dayou said...

salam singgah .. :)

M@W@R Q@SeH said...

nice sharing...setiap yg berlaku ada hikmahnya...

9n0L4 said...

insha Allah. sentiasa muhasabah diri.

Animated Pink Pencil