Terhasilnya channel LTL


Assalamualaikum guys . Dalam entry lepas dah bagitahu kan yang ceq dah buat satu channel di telegram ? Nama channel Langkah Tanpa Lelah (LTL) . Sebenarnya tak sangka ada sambutan dengan channel tu . Tak layak nak kata tu channel dakwah yang gah cuma orang kata trying to spread the good vibes :)

Okayy, meh share sikit apa maksud good vibes dari urban dictionary

meaning all of the people, places, ideas, and possibilities that evoked positive, safe, happy sensations. Good vibes indicated a "green light, go for it" type of decision and described synchronicities, beneficial encounters, and sensations of protection and grace

Spread ibrah lah kirahnya jugak . Share peringatan dan sebaginya . Untuk diri jugak kan sebab bila kita nasihat orang , kita jugak tengah nasihat diri kan ? 

Dan kadang rasa bersyukur Allah gerak kan hati masa nak create channel . Sebab lepas tu , ada beberapa orang yang berkongsi masalah dan sebagainya , and time tu lah rasa " Ya Allah, baiknya Kau " .  Ingat , Allah tak akan menguji seorang hambaNya melebihi kemampuan yang ada pada diri kamu . Keep strong okay dan silakan pm ceq kalau nak berkongsi cerita dan sebagainya .

Jadi hari ni share post pertama yang ditulis pada 26/11/2015 di channel . Semoga bermanfaat naa ^_^

Langkah tanpa lelah ?

Memang fitrah dalam kita melangkah ,
Kita akan rasa lemah ,
Kita akan rasa futur (give up) .

Ini dalam konteks langkah dalam berhijrah,
Kadang dalam kita melangkah juga ,
Kita pasti akan terjatuh .

Sakit bukan ?
Ini kerana mungkin langkah yang 
Dihayun terlampu laju tapi tak istiqamah .

Ye lah ,
Hatta bila kita berjalan pun,
Biarlah slow tapi istiqamah , 
Laju nak buat semua benda sampai 
Lupa nak kekalkan momentum .

Kan ?
Jadi formulanya 
Dalam melangkah menuju lillah ,
Perlu istiqamah 

Dan bila kita rasa jatuh ,
Kita rasa nak give up ?

Erk, jangan sahabat ,
Langkah ini menuju lillah ,
Langkah ini perlu diteruskan ,

Sampai bila?

Sampai kita melangkah ke dalam syurga :)

okayy tu saja nak share hari ni . Terima kasih ya yang still di blog ni . Stay tune ! Fi Hifzillah

0 2697 budak baik:

Animated Pink Pencil