Sehebat Masyitah dan Sumaiyah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Siapakah wanita yang ku tulis di tajuk entry ini? Hebat kah mereka? Ya,mereka sangat hebat.. Mereka adalah salah seorang srikandi islam yang sangat Solehah kagumi kerana kesabaranya selain srikadi islam yang lain..

Ya Allah..
Jadikan aku sehebat Masyitah dan Sumaiyah
Tukang sisir yang beriman
dan Keluarga Yasir yang bertakwa
Sungguh kesabaran mereka menggoncang dunia
Iman tetap terpelihara walau nyawa jadi taruhan

Mampukah sabarku seperti mereka?
Tatkala digoda nafsu dunia..
Entah mana hilangnya Iman di dada..
Mampukah aku?='(.. Diuji dugaan yang sebesar zahrah je sudah ku anggap seluas lautan.. Ya Allah,kuatkan lah iman kami semua,Amin.. Jom dengar lagu Sumayyah,sangat lah syok.. Dulu masa ada MP3,solehah selalu bukak lagu ni.. Jadi inspirasi buat Solehah,Insyallah(^_^)

3 2697 budak baik:

Arra Ahmad said...

patut dijadikan sumber inspirasi kan?:)

Cik Angah Humaira said...

assalamualaikum tuan blog,do the best for PMR,semoga kita dapat jadi sehebat masyitah dan sumaiyah insyaAllah,by the way sy mmg minat lagu sumaiyah tu,terharu bila dgr pengorbanan sumaiyah dalam menegakkan islam kan?syukran sudi singgah blog saya,semoga ada ilmu yg baik dapat dikongsi dari blog saya,insyaAllah kita akan sama2 jadi sehebat pejuang islam...

HaNiFaH HiDaYaH said...

insyaALLAH... sem0ga kita semua dapat menjadi srikandi2 ISLAM yang sejati.. amin..

syukran solehah ..

Animated Pink Pencil